Assalamualaikum...

Welcome to my blogspot.Hanya mencoret kan ape yang terasa dihati atau meluahkan idea2 yang ade di sekitar otak saya.
heheh...

Monday, 14 December 2009

CERITA SADIS SEORANG GADIS

cerita ni tiada kne mgena yang hidup atau yang telah meninggal dunia...cewah mcm cerita ape lak kan...hehehe...cerita ni berdasarkan cerita sahaja...tiada kene mengena dgn sesiapa...cerita bermula....

Bismillahirahmanirahim...

salah ats diri sendiri...tu yang selalu gadis ini ckp pada dirinya..ape yg terjadi tidak dapat patah balik...kerana setiap ape yg berlaku ade hikmah nye...gadis ni dl truk..ape yg ade pada nye telah dirampas sumenye...tapi satu ari datang seorang lelaki yang telah bw gadis ni ke jln yg betol...mcm2 yang jd..gadis ni semakin ok n sempurna walaupown gadis ni tak punya pape lg..ni sume ats bimbingan lelaki tadi..gadis n lelaki ni menjdi 1..iaitu mereka pown kapel...macam yg mereka lalui..sk duka, pahit manis..sume la..tp pada 1 ari yg dasyat..yang ttba lak ade ribut taufan, mereka pown berpisah buat selamanye..hncur la angan2 gadis sadis tersebut..maka, angan2 gadis tu tuk hidup bersama hncur la...sbb siapa yang nak gadis sadis kan..yang dah ilang sumenye..pada otak si gadis ni hanya la hidup nye..hidup tuk keluarga dan maruahnya..walupown maruahnya telah tercemar gara2 jantan yang x bertanggungjawab..

Kenapa kapel nye tinggal kan dia???tu mgkin dah ketentuan Allah..dan mungkin salahnya sndri..selalu pk yg bukan2 tntng pasangan nye..gadis ni pk sume tu bkn sebab ape..sbb gadis ni takut ditinggalkan oleh pasangan nya..tp ape yg ditakutkan gadis 2 menjadi kenyataan...gadis tu mgkin rasa snyi skrang..tp gadis tu pnye keluarga yang masih sm dgn beliau..sekarang gadis tu telah berazam tuk betol kan hidup nya dgn sempurna..mencari kerja dan belajar tuk ms depan nya dan juga keluarganya..

Setiap yang terjadi mesti ade hikmahnya..tu yg di pgg oleh gadis sadis tersebut..lupakan yang lm, bukalah yg baru..sekian...

*jgn sesekali hancurkan hidup mcm mn yg terjadi pada gadis sadia tersebut..Allah tu sntiasa ade bersama2 umatnya..

penat dah mereka cerita..so saya nak tdo la..esk smbung lg dgn cerita yg len..hehehhe...assalamualaikum..

Saturday, 12 December 2009

AKHIRNYA



Setelah 2 tahun..akhirnya...inilah yg aku dpt..
dengan pointer 3.36..mmang tidak bnyak..tp alhmdulillah...

Saturday, 7 November 2009

MAJLIS KONVOKESYEN IKMSP














Majlis ni berlangsung pada 2 november 2009...akhirnya aku dah abis blaja...amin...heheeh...
yahoooooooooooooooooooooooo......best oh wlpown sijil...tp alhmdllah la kan...org kata kayuh slow2...insyallah berjaya jgk kan...hahahha...pape pown terima kasih bebanyak kat ayah n bu yg byk beri dorongan...terima kasih bebyk...
INSTITUT KEMAHIRAN MARA SUNGAI PETANI KEDAH

Friday, 16 October 2009

Sunday, 30 August 2009

BANDINGKAN

15 SEBAB KENAPA LELAKI SENTIASA HAPPY


  • Tak perlu mangandung
  • Boleh kencing merata-rata
  • Kerjanya sama, tapi gaji lebih
  • Kedut dan boroi lambang kejantanan
  • Orang tak pandang ke dada bila bercakap denagn mereka
  • Berbual di telefon 30 saat saje
  • Boleh pakai sepasang baju dan seluar untuk cuti 5 hari
  • Dipuji sebab berjaya keluarkan idea ciput
  • Boleh pakai seluar dalam RM 9.90 sekotak (ADE 3 HELAI)
  • Boleh pakai baju berkedut
  • Apa yang ade di muka semuanya ok
  • Stail rambut sama je selama bertahun-tahun, mungkin berdekad
  • Boleh pakai sepasang kasut dan sepasang stokin sampai koyak
  • Boleh pakai seluar walaupown kaki macam....!!!!!!!!!!
  • misai berserabut???nohallah...

Tapi bila perempuan????

Friday, 31 July 2009

kerja amal

ermmm...assalamualaikum...
ok...ari ni aku nak cite pasal aku telah berani...hahahah...sbb aku telah letak kan ubat pada dina...x tau nak cite ape...kalian tgk je la k pic ni..tp ade 2 je pic..hehhehe


Monday, 13 July 2009

TAK PUAS ATI N RASA BERSALAH LAGI....

Myvi???????oh bodoh nye ko...
patut ke jd cam tu????WTF to jntan yg lnggar dina!!!!!!!damn u!!!!!!!!!!!!!!!!aku mntak bia ank ko dlm pewot BINI ko tu mati....argh....patut ke ckp cam tu????lantak la...mulut aku...aku mmang x dpt nak kawal perasaan aku skrang...buat pemandu kereta BKG 8001 YG BODOH sbb x tau bw keta tu...sila la buang lesen kau yg bodoh tu k....
n buat kawan2 yg baca blog ni...jika ternmpak myvi putih BKG 8001 sila la LANGGAR dia k...
aku geram sgt sbb dia langgar ank sedara aku...shit...damn u fucking driver BKG 8001!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, 12 July 2009

KEJADIAN

Ermmm.....assalamualaikum....
aku x tau ape jd skrang...semalam aku g berday party durrah...dia kazen aku...ermmm...aty aku mmang berat semlm nak kua dr umah...aku pown buat x tau je...aku g umah cik man aku yg berada di seksyen 18...ermmm..aku x tau la..patut ke aku tulis n luah kan dalam blog ni???aku x tau nak cite kat sape...aku cume cite kat apis..dia paham...terus terang aku cakap..aku mmang trauma dgn kejadian yg berlaku pada aku semlm...iaitu pada 11 julai 2009 pada jam 6.20 petang...wardina kemalangan...salah aku sbb lepas pndang pada dia...aku x perasan mereka lari balik umah..aku dah bg tau supaya tgu dl..tp...hurm...aku dgr bunyi dentuman yg kuat sgt...aku ingat ms aku xcdnt dl kat klang..mcm tu la kuat dia..Ya Allah..aku lari n tgk ape yg jd...aku tgk dina dah bwh kereta myvi..subhanallah..aku takut n aku x tau nak wat ape...aku lari ke rumah cik man dgn perasaan takut n x tau nak cakap mcm mn...aku jerit pada mereka yang dina xcdnt...Ya Allah..aku mmang x boleh tgk sume tu..aku takut..aku nagis..sbb dina adalah ank sedara yg aku jg dl..sblom aku msk blaja, dia la yg aku jg..aku mmang syg kat dia...nape sume ni terjadi??dina di hantar ke SMC..aku takut sgt..TAKUT!!!!!!!!!!!!!.....pihak SMC bg tau yg kepala dia teruk..byk yg teruk kat dia...dia kena jahit kat pale sbnyak 18 jahitan...Ya Allah...beri la dia smgat yg kuat supaya dia blh jd mcm dl...ni sume salah aku!

Sunday, 28 June 2009

NI ARISYAH....hehehhe...sk tgk dia senyum...

haaaaaaaaa...ni kami....haahhaha

ni RAYYAN....hehheheheh...
errrr.....assalamualaikum...
aku baru abis stdy...so now aku dok umah menghabiskan ape yg ade kat umah ni...tp aku bkn anai-anai k...heehhe....
ermmmm....rs2...dah nak dekat sebulan kot aku dok umah...mencari keja...ermmm...mmang ssah skrang nak cr keja..sbb ekonomi merosot kan...aduh...poning palo edin ni haaa...
so sementara mencari keja yg betol2 keja...aku dok umah melayan 3 bdk kecik..tp bkn ank aku..tp ANAK SEDARA aku k...haaaaaaaa.....baca betol2...hehheheh
ok...ade 3 org bdk ni..yang paling tua tp x kerepot la kan...hehehhenama dia kimi...aku pown x ingat la nm penuh dia...maaf la kepada pihak yg berkenaan...heheheheh...beliau ni br 1 tahun 7 bulan...ermmm...beliau ni kan sk cubit makcik dia ni...aduh..mmang sakit la...hahhahaha....
ok yg ke 2 tua lak nama dia Rayyan...beliau ni baru 9 bulan...aduh...beliau kalau msk walker..haaaaaaaaaaaaaaa...amik ko...mcm F1 dia bw...laju dan suka suki je nak langgar org...
bahaya itu org...hehehhe....ok....yg ke 3 ni nm dia arisyah...beliau ni br 2 bulan...biasala...baby kan...tido je...senang jg...hehhehe...tido la lm2, senang cik mira ni nak on9...
hahhhahahahhaha.....gelak mcm gajah terbang...ade ke???lu pk la sndri...hahahha...
ok tu je la yg aku buat selama bape mggu ni dah...selain mencari keja tetap...hehehhe...


Wednesday, 3 June 2009

SAKIT



aku sakit mata...agak pedih la bila nak buka mata ni...
aduh...bl aku do je mmangx sakit...tp bl aku nak buka mata...aduh..mmang sakit la...lagi2 nak kelip2 mata...mmang tahan je la... pagi tadi aku ckp kat ibu mata aku bngkak..dengan selamba ibu tnye...

saya:bu mata org sakit...(smbil wat muka kesian)
ibu :nape ni??
saya:entah la...sakit la...
ibu :ko intai sape berak???
saya:(dalam hati...amboi..intai berak wat ape...busuk...cehhh...bkn nmpak
pape pown...ahhahahah)

ermmmm....ade ke patot kata intai org berak...oh tolong la...busuk2...tutup hidung...
hahahahha...aku x tau la bl nak baik mata ni...mmang sakit kot...aduh....cpt la smbuh wahai mata ku yg cntik...jgn marah eh...aku kne puji diri sndri sbb aku akn confident nnti...hehhehe...
cepat la smbuh mata ku syg...sembuhla eh...fuhhhh...tiup2 sikit...hhehehe....

Monday, 1 June 2009

KEAJAIBAN ALLAH S.W.T

Sebenarnya aku nak cite ttang sorang hamba Allah ni...tp bukan cite pasal keburukan k....
ni aku nmpak sorang hmba Allah ni ms aku nak balik dari keje la...area kat k.l sntral...
aku time tu jln blik ngan sue...so aku jln dpn n sue kat blkang...sbb kat jln tu mmang kne jln satu orang jugak...hehhe...ok2..time aku jln ni kan...aku mmang jnis yg sk tgk org len..sekali Allah tu nak tnjuk kan aku, aku nmpak la sorang hamba allah ni..kaki dia ke belakang...kaki kte depan kan??tp hmba Allah tu kebelakang...aku terpegun lagi terdiam tgk...aku perhatikan hmba Allah tu smpai hilang dr pndngan mata aku...masyallah..aku mmang terkedu melihat hmba Allah tu...laju..aku dok pk...

* x sakit ke kaki dia??
* cam mn dia hadapi hidup dia...??
* x de org pk n pape ke kat dia???

ish..mmang bnyak yg aku pk...tp Allah tu maha kaya n adil..dia ciptakan manusia tu bersebab..
tp mmang bnyak kan keajaiban yg Allah tnjuk kan pada hmba2nye....
mari renungkan bersama...ape yg terjadi pada dr kte n manusia yg len...renung2kan dan selamat beramal....
mari lihat gmbar yg d uplod dr internet...
hehhehe...pnjam yar sebentar..hehhehe


Sunday, 31 May 2009

PERJALANAN

ari ni aku nak cite aku g anta report aku kat sungai petani...amboi eja...kemain penuh....
hhahahahhaha.....aku mmang cam ni...
nape ade aku kisah???hahahah...motif....
ok2...ermmmm...pada 27 mei...aku berangkat ke s.p ngan mus, aciq n popo...nek keta...biasa la kwn kaya...
hhahhahaha
aku x ksah la kwn kaya atau tak...jnji kwn aku tu bkn jenis yg sk merendahkan org len...aku bnci kwn cam tu...ingat diri bgs la nak rndah kan kwn kan...macam haram....sori emo lak...hehhehe
ok kami tolak jam 10.30 pg....tp smpai jam 3 cam tu la...mus bw slow sbb bw ank dara org kan...thanks yar mus...hehhehehe....ermmmm....dpt jmp mmber2 lm...mmang best...tp kami x leh lm sbb msing2 ade hidup sndri kan....aku nak ucap yhanks kat aswad sbb kasi tumpang tdo, solat, mkn tu pnting...hehhehe....n mcm2 la....
sdap dowh mak ko msk....tahnks yar aswad...nnti dtg la umah aku lak tau...hehehheh
ok2...pd esk nye kami berangkat ke IKM tuk anta report msing2...hahahhaha....gempak n bsing tmpat itu...chewah...hahahhaha....sori shida eja nm bapak ko lak...
hahahhaha.....aku dah anta n kami lulus kot...ahaks...lctre kami kata konvo bln 10 ni..aduh...kne grak lg g s.p...tp kali ni ngan fmly lak...hheheheh.....ermmmm...ape lg aku nak tulis ntah...
mamng bnyak cite...tp tu sume kngan kan...ermmmm...sori la x de gmbar sbb aku lp nak snap pic...ahhahahah....sengal tahap cipan melompat....hahhahah
ok la nnti aku smbung dgn cite yg baru k....

Thursday, 21 May 2009

abis dah...


asaalamualaikum kalian semua...
saje nak gatal tulis2 kan...
abiskan wktu yg terluang kat blog kesayangan ni....
ermm...memandangkan praktkl dah abis...cuma nak siapkan report yg memeningkan pale...sbb x buat dr awal..makanye byk gak la artwork yg xjmp kan...memang pening dok ingat kat mn la ltk artwork ni sume...aduh...cepat sgt pelupa...nsib baik ingat nak pkai bj...klau x...alamt la aku...
hahahhah...so aku prktkl kat uda holdings...kat bkt bntang...aku start 5 januari n abis 21 mei 2009...ermmmm....best la...sbb dpt blaja bnde br kan...lg pown aku buat sorang2 prktkl ni..mmng gempak lg gampang la kan...x de la org kacau...pembetulan ye...gampang tu snang k...bkn mencarut tau...sape kata mencarut tu mmang sengal ubi la jwbnye...hahahah...
ok patah balik ke prtkl td k...selama 5 bulan aku wat sorang2...mmang terel la bg aku...bg aku la...x tau la bg org lain kan...
ade aku peduli semua org???hahaha jgn harap la...aku x sk amik pot cite org k...bkn jenis aku la...
hehehhe...ermmm...anywy prktkl aku mmang the best la...bg aku la...hehhe...luv u lah...

karaoke di UDA







ni time kami tgh karaoke kat UDA...
mmang gler la....jam 2 org dah abis rehat..kami baru terhegeh2 nek...nak karaoke...bkn salah kami, tp time ni ade la hmba allah tu yg dok karaoke sorang2 kat situ...mmang berbulu la nak tngu...hahah...bengang tahap cipan mengamuk...hahahah....so kami karaoke pown x la lama...coz nnti kantoi...time keje dok karaoke...
tp time ni aku sibuk gak la wat backdrop...sbb aku takut dok sorang2 kat tkt 11 tu...ade hntu ohhhhhh...mmang seram...if aku wat sorang2...aku rs mcm ade org tgk aku je...hahhahaha....chelaka tol la hntu ni...aku blh jd penakut...sedangkan aku penah la tgk MEREKA ni...tp aku x mo la tgk lg...seram tahap hanjing mengamuk...hehehhe...syial tol..
ok2...balik ke karaoke td yek...yg dok karaoke ni terdiri drpd hamba2 yg bernama kak fatheem@bembo...hehhehe....sue@ami...hehehe...sufian@yan...hehhe....n aku...
kami berempat je...so mmang dah rncang nak g lg...sblom aku abis prktkl kan...anywy...thanks yar korang tman psang backdrop...luv u lah...








Wednesday, 13 May 2009

dalam tren...


ni cerita semlm la....ms nak blk keje....dlm tren komuter...mmang la pnuh...
ptg2 je aku men raghbi...sbb berebut nak nek tren...semlm aku cpt smpai umah...
sblom jam 7 aku dah smpai...tp sblom aku smpai...aku x dpt ddk dlm tren...mmang penat gler...
tp ade makcik n akak tu....dok men2 lak nak ddk....aku dah la pnat...rs nak g je trus ddk...kang akak tu bising lak...x soh aku ddk...
dah la lm men adegan tu...aduh...bercinta je tgk...hehheh....
citenye mcm ni....
suasana dlm tren....ms nak blk n adegan tolak tuk ddk...time tu tren stop kat subang jaya...ade makcik tu nek tren...dkm gerabak yg sm....makcik ni bw ank dia...i means dia dukung bdk tu..n stop kat kerusi bdk pmpuan ni...
bermula la adegan tolak menolak tuk ddk....
bdk pmpuan: eh akak ddk la....
makcik : eh x pe...akak smpai shah alam je....
bdk pmpuan: ddk la makcik...
makcik : x pe dik...dik ddk la...
bdk pmpuan: akak bw ank ni...ddk la....
makcik : eh adk ni...x pe la....
bdk pmpuan: akak ddk eh...smbil bgn....
makcik :trima kasih dik...
bdk pmpuan: dgn bangga snyuman nye...
tu la ksahnye...smpai la aku pown x dpt ddk smpai blk...mmang sakit la kaki...
hampeh tol....

happy mother day....






selamat hari ibu...
pd 10 mei 2009...adalah hari ibu...so kami smbut dgn ibu kami iaitu...
kamariah binti yahya...
ermmmm..kami bl kan beliau choclate indulgence...wat sprise...
heheheh....beliau adalah ibu yg sgt tabah, cekal, pantas, mcm2 la....tp yg pling pnting jg kami n msk tuk kami sdap2...tahnks ibu...luv u so much....muahhhhh

Monday, 11 May 2009

monsters and dinasours



































































ni penggembaraan kami bertiga....
iaitu mak usu, aku, n adk aku....
ok mcm ni....
pd 9 mei yg lalu...iaitu pada hari sabtu...kami bertiga g midvalley....
nak tgk dinasour...ermmmm...tp aku nak tgk btol2....
hehhehehe....
aku ingatkan besar la....ingat mcm kat FRC dl...FRC ni dl ade tnjuk pasal angkasawan, planet....mcm2 la...mmang la bsar sgt...best sgt2...tp FRC dah roboh...sbb nak wat ICT kat sec 7...sape tau ok la....klau x tau jgn tnye aku...hhehehe.....
ok2...kte balik ke mid td...psal dinasour...dinasour tu blh di bilang dgn jari...ade ape je...
korang blh tgk gmbar kat ats yg aku dah upload kan...mmang ckit la...
tp aku sk tgk kumbang dia...cntik n unik...
besar gler la...hehhehe...kjap je kami tgk...sbb x bsar kan...
so kami pown mls nak snggah lm2..heheh...tp if la nak tgk elektronik, blh la...blh gerak2 bnatang kat dinasour n mnster ni...hheheh..



sELamat DaTANg Ke dinasOUR N moNSter
pada 18 april - 17 mei 2009
midvalley exhibition hall