Assalamualaikum...

Welcome to my blogspot.Hanya mencoret kan ape yang terasa dihati atau meluahkan idea2 yang ade di sekitar otak saya.
heheh...

Sunday, 31 May 2009

PERJALANAN

ari ni aku nak cite aku g anta report aku kat sungai petani...amboi eja...kemain penuh....
hhahahahhaha.....aku mmang cam ni...
nape ade aku kisah???hahahah...motif....
ok2...ermmmm...pada 27 mei...aku berangkat ke s.p ngan mus, aciq n popo...nek keta...biasa la kwn kaya...
hhahhahaha
aku x ksah la kwn kaya atau tak...jnji kwn aku tu bkn jenis yg sk merendahkan org len...aku bnci kwn cam tu...ingat diri bgs la nak rndah kan kwn kan...macam haram....sori emo lak...hehhehe
ok kami tolak jam 10.30 pg....tp smpai jam 3 cam tu la...mus bw slow sbb bw ank dara org kan...thanks yar mus...hehhehehe....ermmmm....dpt jmp mmber2 lm...mmang best...tp kami x leh lm sbb msing2 ade hidup sndri kan....aku nak ucap yhanks kat aswad sbb kasi tumpang tdo, solat, mkn tu pnting...hehhehe....n mcm2 la....
sdap dowh mak ko msk....tahnks yar aswad...nnti dtg la umah aku lak tau...hehehheh
ok2...pd esk nye kami berangkat ke IKM tuk anta report msing2...hahahhaha....gempak n bsing tmpat itu...chewah...hahahhaha....sori shida eja nm bapak ko lak...
hahahhaha.....aku dah anta n kami lulus kot...ahaks...lctre kami kata konvo bln 10 ni..aduh...kne grak lg g s.p...tp kali ni ngan fmly lak...hheheheh.....ermmmm...ape lg aku nak tulis ntah...
mamng bnyak cite...tp tu sume kngan kan...ermmmm...sori la x de gmbar sbb aku lp nak snap pic...ahhahahah....sengal tahap cipan melompat....hahhahah
ok la nnti aku smbung dgn cite yg baru k....

Thursday, 21 May 2009

abis dah...


asaalamualaikum kalian semua...
saje nak gatal tulis2 kan...
abiskan wktu yg terluang kat blog kesayangan ni....
ermm...memandangkan praktkl dah abis...cuma nak siapkan report yg memeningkan pale...sbb x buat dr awal..makanye byk gak la artwork yg xjmp kan...memang pening dok ingat kat mn la ltk artwork ni sume...aduh...cepat sgt pelupa...nsib baik ingat nak pkai bj...klau x...alamt la aku...
hahahhah...so aku prktkl kat uda holdings...kat bkt bntang...aku start 5 januari n abis 21 mei 2009...ermmmm....best la...sbb dpt blaja bnde br kan...lg pown aku buat sorang2 prktkl ni..mmng gempak lg gampang la kan...x de la org kacau...pembetulan ye...gampang tu snang k...bkn mencarut tau...sape kata mencarut tu mmang sengal ubi la jwbnye...hahahah...
ok patah balik ke prtkl td k...selama 5 bulan aku wat sorang2...mmang terel la bg aku...bg aku la...x tau la bg org lain kan...
ade aku peduli semua org???hahaha jgn harap la...aku x sk amik pot cite org k...bkn jenis aku la...
hehehhe...ermmm...anywy prktkl aku mmang the best la...bg aku la...hehhe...luv u lah...

karaoke di UDA







ni time kami tgh karaoke kat UDA...
mmang gler la....jam 2 org dah abis rehat..kami baru terhegeh2 nek...nak karaoke...bkn salah kami, tp time ni ade la hmba allah tu yg dok karaoke sorang2 kat situ...mmang berbulu la nak tngu...hahah...bengang tahap cipan mengamuk...hahahah....so kami karaoke pown x la lama...coz nnti kantoi...time keje dok karaoke...
tp time ni aku sibuk gak la wat backdrop...sbb aku takut dok sorang2 kat tkt 11 tu...ade hntu ohhhhhh...mmang seram...if aku wat sorang2...aku rs mcm ade org tgk aku je...hahhahaha....chelaka tol la hntu ni...aku blh jd penakut...sedangkan aku penah la tgk MEREKA ni...tp aku x mo la tgk lg...seram tahap hanjing mengamuk...hehehhe...syial tol..
ok2...balik ke karaoke td yek...yg dok karaoke ni terdiri drpd hamba2 yg bernama kak fatheem@bembo...hehhehe....sue@ami...hehehe...sufian@yan...hehhe....n aku...
kami berempat je...so mmang dah rncang nak g lg...sblom aku abis prktkl kan...anywy...thanks yar korang tman psang backdrop...luv u lah...








Wednesday, 13 May 2009

dalam tren...


ni cerita semlm la....ms nak blk keje....dlm tren komuter...mmang la pnuh...
ptg2 je aku men raghbi...sbb berebut nak nek tren...semlm aku cpt smpai umah...
sblom jam 7 aku dah smpai...tp sblom aku smpai...aku x dpt ddk dlm tren...mmang penat gler...
tp ade makcik n akak tu....dok men2 lak nak ddk....aku dah la pnat...rs nak g je trus ddk...kang akak tu bising lak...x soh aku ddk...
dah la lm men adegan tu...aduh...bercinta je tgk...hehheh....
citenye mcm ni....
suasana dlm tren....ms nak blk n adegan tolak tuk ddk...time tu tren stop kat subang jaya...ade makcik tu nek tren...dkm gerabak yg sm....makcik ni bw ank dia...i means dia dukung bdk tu..n stop kat kerusi bdk pmpuan ni...
bermula la adegan tolak menolak tuk ddk....
bdk pmpuan: eh akak ddk la....
makcik : eh x pe...akak smpai shah alam je....
bdk pmpuan: ddk la makcik...
makcik : x pe dik...dik ddk la...
bdk pmpuan: akak bw ank ni...ddk la....
makcik : eh adk ni...x pe la....
bdk pmpuan: akak ddk eh...smbil bgn....
makcik :trima kasih dik...
bdk pmpuan: dgn bangga snyuman nye...
tu la ksahnye...smpai la aku pown x dpt ddk smpai blk...mmang sakit la kaki...
hampeh tol....

happy mother day....






selamat hari ibu...
pd 10 mei 2009...adalah hari ibu...so kami smbut dgn ibu kami iaitu...
kamariah binti yahya...
ermmmm..kami bl kan beliau choclate indulgence...wat sprise...
heheheh....beliau adalah ibu yg sgt tabah, cekal, pantas, mcm2 la....tp yg pling pnting jg kami n msk tuk kami sdap2...tahnks ibu...luv u so much....muahhhhh

Monday, 11 May 2009

monsters and dinasours



































































ni penggembaraan kami bertiga....
iaitu mak usu, aku, n adk aku....
ok mcm ni....
pd 9 mei yg lalu...iaitu pada hari sabtu...kami bertiga g midvalley....
nak tgk dinasour...ermmmm...tp aku nak tgk btol2....
hehhehehe....
aku ingatkan besar la....ingat mcm kat FRC dl...FRC ni dl ade tnjuk pasal angkasawan, planet....mcm2 la...mmang la bsar sgt...best sgt2...tp FRC dah roboh...sbb nak wat ICT kat sec 7...sape tau ok la....klau x tau jgn tnye aku...hhehehe.....
ok2...kte balik ke mid td...psal dinasour...dinasour tu blh di bilang dgn jari...ade ape je...
korang blh tgk gmbar kat ats yg aku dah upload kan...mmang ckit la...
tp aku sk tgk kumbang dia...cntik n unik...
besar gler la...hehhehe...kjap je kami tgk...sbb x bsar kan...
so kami pown mls nak snggah lm2..heheh...tp if la nak tgk elektronik, blh la...blh gerak2 bnatang kat dinasour n mnster ni...hheheh..



sELamat DaTANg Ke dinasOUR N moNSter
pada 18 april - 17 mei 2009
midvalley exhibition hall
















































































































































































































































































































































































































Tuesday, 5 May 2009

first time interview






Eeeeeeeeeeeeeee......ape nak ckp nnti????
dah la ni aku 1st time interview...aku ni jnis gabra skit..aduh...
cam ne ni???aku dpt interview kat uitm sbgai pelukis garfik....
aku pnye la research psal uitm..mn tau dia dok tnye...aku nak jwb ape kan..ermmm..mmandang kan aku x dpt stdy kat uitm..keje pown blh la...
klau la interview tu tnye mcm2 cam ne ek????
mntak2 la dia x tnye mcm2..amin...hahahha...siap doa tu...
Kalu interview tu cam ni:


Puan: Sila kenalkan diri anda...
Saya: Dengan bangga nye memperkenalkan diri...heheheh
Puan: Ok...skrang cite kan serba sedikit tntng pengalamn kamu....
Saya: Ok saya blh edit mcm2...packaging pown saya blh buat (mati la kalau dia soh wat)
selaian tu saya ade kemahiran dalam advertising...if la kalian nak wat signbord ke, ape ke...bg la tau saya...tp jgn la billboard...mn larat nak wat sorang kan...ok...selain tu saya blh buat graffiti...tp x la pro kan bak kata org muda..ok...ape lg yg puan nak tau pasal saya??
Puan: Ok skrang sape yang ade keje kat uitm ni?
Saya: Ermmm...klau nak ikot kan..mmang ramai yg keje...sbb sume sedara saya...sedara islam
kan..tp yg btol2 keje kat uitm ni ayah n makcik saya...tu saja...
Puan: Pandai awk cakapkan...buat auta je kan...nape awk nak sgt keje ni???
Saya: Ape puan tnye ni???dalam facebook pown sk tnye soklan yg bdh2 ni...cb la tnye soklan yg
bg gempak ckit...ape pnye soklan...
Puan: Jwb la soklan saya td...
Saya: Aduh puan ni...nak gak jwb..baik saya jwb...jwpan dia snang je...sbb saya suka keje grafik
haaaaaaaaaa......
Puan: Terima kasih ats jwapan auta kamu td....skrang awk blh kua...
(dengan muka selamba lg bersahaja...lalu org tu pown kua)

Didalam bilik temuduga.....
Puan: sah2 bdk ni x kan dpt....padan muka dia....hahhahaha

p/s:kalau nak g interview kne jwb dgn konfident...bkn men2...kita x blh tjk atau cakap byk...
paham kalian...hehhehehe

Monday, 4 May 2009

kenduri tahlil








Pada 30 april 2009 knduri tahlil tlah di adakan di rumah atok aku yg berade di segamat, johor.
Kami sume balk...mmang pnuh n rmai la...
hahha...terasa mcm time raya lak...rndu mmang rndu...sbb lm x jmp kan...
hehhehe...mcm ape je...
ermmm...ape nath nak tulis...byk nak cite ni..
haaaaa.....pic ni kazen aku yg amik...ade ke ptot time nak snap pic dia cakap jgn gerak...
soh dok yegak mcm patung...kami sume glakkan dia...
hehehhehe...maaf ye...hehehhe
mcm2 ragam blk kg...hahha mmang klaka..time2 cam ni la kami kne happy kan...nati bl lg nak gelak2....hehhe...oh lp lak nak bg tau...segamat ni kg ibu aku...
beliau org johor...org johor msti ade sleng "ek" kat blakang...
so if u all jmp ade org ckp ek2..makanye org tu org johor...
aku x tpu...x caya tnye or sebelah korang...
hheheheh....org johor mmang len...aku ramai la kwn org johor...ade yg kat batu pahat, johor bahru, muar...byk la...
dah2..kembali kepada kenduri td...melalut lak...
hehhehe....ok2 kenduri ni adalah knduri tahlil tuk sedara2 aku yg meninggal...
ramai kot yg dtg, cmpur dgn sepupu2, sedara2, mmang lg ramai...
mcm knduri kawen lak..hehhehe hapening gler smpai aku pown nek pning...
heehe...so kami sume blk pada ari ahad....
kte jmp pd hidangan makan lak nnti...hehehhe